Dalies

Mīlestības tematikai veltīta izstāde “Mirklis divatā”

No 2023. gada 18. februāra līdz 31. martam mākslas galerijas “Bazar’t” telpās
t/c “Mols” otrajā stāvā būs skatāma grupas izstādē, kur mākslinieki savus darbus veltījuši mīlestības tematikai ar nosaukumu “Mirklis divatā”.

Izstāde, kas tapusi un īpaši veidota (Mīlestības vārdā), tiks interpretēta mīlestība, laulība, kopdzīves tēma. Mīlestībai ideālas definīcijas nav. Tā ir dievišķa un netverama. Mīlestība ir dziļas, cilvēka iekšējo pasauli vērstas un noturīgas jūtas, kas rodas pret kādu citu cilvēku, cilvēku grupu vai personai nozīmīgu parādību, tās ir vienas no cilvēka augstākajām jūtām, bez kurām grūti iedomāties dzīvi un esību kā tādu. Mīlestība ir pretstats egoismam, ja egoistiska tieksme ir sevī centrēta, tad mīlestība ir citos centrēta, kas ir jebkurš cits, kas ir ārpus cilvēka paša Ego. Šobrīd, absolūta beznosacījuma mīlestība sastopama ļoti reti, tā ir augstākā mīlestības izpausme, kuru sauc arī par mīlestības pilnību, tā emocionāli izpaužas kā savienošanās ar visu. Pamatojoties uz izpētītajām versijām par mīlestības iedarbību uz cilvēka prātu, atklāts, ka liela daļa no hormoniem, kas iemīloties nokļūst cilvēka smadzenēs, ir pozitīvi iedarbojušies uz cilvēka psihi un palīdz uzlabot domāšanu. Mīlestība ir kā vējš, to nevar redzēt, bet to var just, tāpēc aicinām visus skatīt un vērtēt mākslinieku gara augļus par tematiku mīlestība no grupas izstādes “Mirklis divatā”. Vienlaikus, šī izstāde ir mākslinieku veltījums sev svarīgām tēmām par un ap mīlestību, cik cilvēku, tik arī dažādā tā mīlestības sajūta un pati mīlestība. Grupas izstādē “Mirklis divatā” būs skatāmi darbi, kurus radījuši vairāk nekā 40 pašmāju autori, tostarp: Alise Mediņa, Ivonna Zīle, Elga Grīnvalde, Elīna Alka Rikmane, Līva Paklane Fanelli, Sarmīte Caune, Ilze Smildziņa, Kaspars Perskis, Igors Bernāts, Pēteris Līdaka un daudzi citi.

Grupas izstāde “Mirklis divatā” mākslas galerijā “Bazar’t”, t/c “Mols” 2.stāvā, Krasta ielā 46, Rīgā būs skatāma no 18 februāra līdz 31martam katru dienu no plkst. 12.00 – 19.00